Digestoř se v současné moderní kuchyní stává ideálním a designovým pomocníkem každé moderní kuchyně. Čím častěji se vaří, tím významnější místo zaujímá.

Současný trh nabízí celou řadu různých modelů, jak ale vybrat ten správný?

Kritéria výběru

Při výběru digestoře berte v potaz:

  • výkon
  • velikost kuchyně
  • umístění varné desky
  • způsob odvětrávání
  • hlučnost
  • energetická náročnost
  • různé funkce – intenzivní odsávání, doběh po ukončení vaření, trvalá ventilace kuchyně, signalizace nasycení filtru, LED diodové osvětlení s různou intenzitou světla, dálkové ovládání

Výkon

Ten by měl být na prvním místě.Současné spotřebiče většinou mívají tři až pět stupňů. Velmi kvalitní výrobky disponují senzorem, který, v případě potřeby, digestoř přepne na vyšší výkon. Během vaření je ideální použít maximální výkon.

Velikost kuchyně

Pro menší kuchyně stačí digestoř, která má menší výkon motoru. Máte – li kuchyň velkou, nebo je propojena s obytnou částí domu, sáhněte do nabídky digestoří s vyšším výkonem.

Design

V tomto směru lze vybírat z různých typů: vestavné, pod skříňku, komínové, ostrůvkové, výsuvné, teleskopické, štěrbinové se spodním tahem.

  • Vestavná digestoř

Tento typ se zabudovává do kuchyňské linky. Při nákupu dejte pozor na vhodné rozměry.

  • Podstavná digestoř

Instaluje se pod kuchyňskou skříňku.

  • Komínová digestoř

Tato digestoř odvádí páry přes komín. Pokud chcete volit tuto variantu, je potřeba mít přístup ke komínu a dostatek místa nad digestoří pro odvodní trubku.

  • Ostrůvková digestoř

Ideální varianta pro kuchně, kde je varná deska a pracovní plocha řešena tzv. Ostrůvkem ve středu kuchyně. Je dosti výkonná, neboť si musí poradit s větším prostorem.

  • Výsuvná digestoř

Tento typ je vhodný do menších kuchyní, je pohyblivý a tudíž šetří místo.

Poslední dva zmíněné typy představují spíše výjimečné řešení. Pokud chcete využít tyto typy, je potřeba plánovat při rekonstrukci či výstavbě kuchyně. Tento druh digestoří totiž odvádí vzduch směrem dolů.

Related Posts